Dublă lansare de carte, Aura Dan

Marți, 22 august 2017, orele 17.00, la Centrul Socio-Cultural „Jean-Louis Calderon”, al Primăriei Sectorului 2, a avut loc dubla lansare de carte:
• „De trei ori treizeci și trei”,
• „Jurnal despre ceilalți”,
Autor Aura Dan.

Aura Dan s-a născut pe 23 ianuarie 1966, în orașul Tecuci, județul Galați,
într-o familie iubitoare, într-un ambient cald și liniștit. Educația formală a făcut-o în orașul natal Tecuci, apoi în București și Arad. Activitatea sa literară a început în anul 2012, din joacă și din prea multă singurătate. Când scrie nu se mai simte singură și se declară mulțumită chiar dacă o singură persoană citește ceea ce scrie.

Pentru a scrie se inspiră din natură, din jocuri de cuvinte, din bucurii și deziluzii, din revolte și neputințe, din cărțile citite și nu în ultimul rând, din viață. Versurile sale sunt uneori aspre, alteori lente, uneori asonante, alteori naive, vobește despre oameni, sentimente și gânduri, dragoste și doruri, fapte și visuri.

Sunt fiecare în parte o poveste cu – ar putea fi vreodată – , nu cu – a fost odată. Dorește ca acestea să transmită emoție, sensibilitate, profunzime, să aibă acuratețe și mesaj.
Proza sa este o relatare scurtă, clară și facilă. Ca și în versuri nu este de acord cu tot ce se întâmplă în cotidian, aducând în fața cititorului, cu seriozitate și umor, viața și realitatea.
A început să publice versuri mai întâi pe grupurile de poezie și apoi pe site-urile literare: Grai românesc, Arhiva literară, Poeții noștri și apoi în revistele de profil Dor de dor și Confluențe literare.

A debutat în anul 2015, printr-o plachetă de versuri „Rămășițe în culori”, care a cuprins 33 de poezii. Apoi volumul de versuri „Culori pe Eșafod” a continuat cu versuri în volumul „De trei ori treizeci și trei ” și volumul de proză „Jurnal despre ceilalți”, ambele apărute în anul 2017. A colaborat la câteva antologii literare, printre care amintim: „Speranța în versuri”, „Literatura de ieri, de azi și de mâine”, antologia bilingvă româno-rusă „Lumina cuvintelor” și antologia trilingvă româno-italiano-portugheză „Sub curcubeul prieteniei”, „Deschide-mi dorule poarta”, „Prietenii poetice”, „Parfumul unei noi primăveri” – antologie bilingvă româno-italiană, „Damele metaforei”, „Iubiri înrourate”.

În debutul evenimentului a fost prezentat un scurt metraj intitulat „De trei ori treizeci și trei”, în care au fost recitate 5 poezii ale autoarei, recitate de Ștefan Apostol și, însoțite de imagini și muzică, au dat greutate versurilor prin simbolistică, culoare și conținut. Referiri la volumele lansate astăzi au făcut scriitorii: Geo Călugăru, Daniel Cristea-Enache, Dumitru Dănăilă, Maria Niculescu, Antoaneta Rădoi, Trandafir Sînpetru, Liliana Liciu, Mihaela Rădulescu. Au lecturat din volumele lansate actorii: Doina Ghițescu, Magda Băcescu, Ștefan Apostol.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: